Jaarlijks bundelden OCMW Heist-op-den-Berg en Vzw Den Draai hun krachten rond de thematiek kansarmoede  en organiseren ze een aantal activiteiten in kader van de wereldverzetdag tegen armoede. Eén van deze acties was dat je in het Heistse cultuurcentrum pannenkoeken kon komen eten tegen armoede. Deze keer konden we voor deze activiteit rekenen op de ondersteuning van enkele leerlingen van het CDO.

De ijverige vrijwilligers van Den Draai en de kansenwerker van het OCMW  zorgden voor een grote verspreiding via diverse kanalen zoals flyeren aan het station van Heist-op-den-Berg en vlak voor voorstellingen in CC Zwaneberg, mensen persoonlijk aanspreken tijdens de maandagmarkt etc. Deze voorbereidingen hebben hun effect niet gemist gezien er maar liefst ruim 150 Heistenaars een pannenkoek zijn komen eten!

Vrijdag 17 oktober zullen de acties afgerond worden met een standje op het evenementenplein waarbij de Heistenaar ook aangesproken zal worden.

De rode draad tijdens al deze activiteiten is ons polsbandje tegen armoede.  Aan zoveel mogelijk Heistenaren werd gevraagd om een polsbandje te dragen als teken van solidariteit met de mensen in armoede. Aan het dragen van dit bandje is een heuse selfiewedstrijd via facebook verbonden. 

Je kan zo één van de tien duotickets winnen voor een etentje bereid door de peter van onze campagne Steven Goegebeur. Meer informatie via www.vzwdendraai.be of via de facebookpagina https://www.facebook.com/pages/Vzw-Den-Draai/467402526640297?fref=ts